Chris Froome a harmadik Tour de France megnyerésénél

Ahogy a Place de l’Office du Tourisme célpontja is felszólalt, Chris Froome arca nagy megkönnyebbülést szenvedett.

Mint ez a viszonylag rövid, de rendkívül kemény alpesi színpad többi túlélője a bőrre áztatták, és mint sokan mások is, kopogtatásokat és zúzódásokat hordott a közelmúltban bekövetkezett összeomlásból, hogy emlékeztesse őt a négy fő lejtőn fenyegetett kockázatokra.Chris Froome azt mondja, hogy még hat évig versenyezhet a Tour de Franciaország Olvasson tovább

A kenyai születésű brit megkönnyebbülés érthető volt: a 20. szakasz tárgyalása után a harmadik Tour nyer négy év alatt a zsákban volt.

vasárnap este a Champs Élyséesben nagyon kis kerékpárosok.A Hinault, a Merckx, az Indurain és az Anquetil ötszörös nyertesei mellett három győzelmük van a világ legnehezebb kerékpárversenyén: Greg LeMond, Louison Bobet és a hősi korszakban, Philippe Thys, Belgium.

A 146 km-es sárga póló nem támadott, csupán egy kis tréfa a kis helyezésekért – a spanyol Joaquim Rodríguez 11-ről heten hetedig késői támadást követően – de a legtöbb puszta túlélésre a pokoli körülmények között a Col de Joux Plane végső idegrendszeri leereszkedése több mint elegendő.

Miután az előző nap lezuhant, Froome ideges és merev volt a kerékpáron, de mindössze annyit kellett tennie, / p>

A Froome és az ő Sky csapattársainak kabátjaira támaszkodó legfeljebb 10 versenyző kis köre nagyjából megegyezik a színpadi győzelem folyamatosan fejlődő versenye mögött. Baski Jon Izaguirre, aki Nairo Quintana Movistarot adta Eám egy jutalom egy Tourban, ahol nagy csalódást okoztak. Izaguirre tagja volt a korai menekülési csoportnak; de a Movistar győzelmi reményei szerdán elpárologtak.Chris Froome a Tour de France hármas trükkje miatt állt a túlélő 20. szakasz után – ahogyan ez történt. Olvass tovább A végső alpesi színpadon a nagy vesztes a tavalyi Vuelta a España győztes, Fabio Aru volt, aki viszonylag korán elhúzódott a Joux síkon, majdnem 18 percet veszített, és hatodik és tizenkettedikre esett le.

/ p>

Nagy-Britannia Adam Yates Froome, Romain Bardet és Quintana mögötti negyedik helyére lógott, és vele együtt a legjobb fiatal versenyző fehér trükkje.A 23 éves Bury-nak csak egy viszonylag kicsi napja van – a pénteki színpad a Saint Gervais-ban – a három hetet, amely úgy néz ki, mintha csak a második Tour de France-ba került volna a dobogó helyére.

A Touron régi mondás az volt, hogy a lovasok láthatják Párizst az Alpe d’Huez-ből, mivel az Alpe olyan gyakran volt a verseny végső emelkedése. Szombaton alig egy Morzine-faház volt látható a Joux-sík tetejéről, olyan vastag volt a felhő, ahogy az eső leereszkedett, és a víz alatti mélyedést hagyta el a vízbe, és a folyók a folyóparton futottak. Facebook Twitter Pinterest Tour de France: Jon Izaguirre megnyerte a végső hegyi színpadot Morzine-be

De a vasárnapi turné befejezése a Champs Élysées-ben érezhető volt, és extra frissséget adott a sípályának.Egy csúszka és minden elveszett. Ez egy folyamatosan változó forgatókönyv volt, mivel egy tucatnyi ólomcsoport küzdött ki a vezetést köztük, a felmenő pedig olyan gyakran változott, mint az időjárás, amely váltott néhány perc alatt a hideg esőtől a meleg napig, miközben mennydörgés tört ki az Alpok körül, és a felhőtakaró felfelé és lefelé haladt a hegyi lejtőkön.

A hegyekben való lecsúszás gyors reakciókat és split-second változásokat követel a legjobb idők; így a permetezés felhője rémálom, minden fehér vonalhoz vagy csatlakozhat az aszfaltához egy lehetséges gubanc. A hetvenes hét fotója Olvass tovább

A lejtőn, néha a Froome és az ő Sky csapata, A fickók fékezhetőek voltak, amikor a fésűket a gyaloglás üteme mellett vették fel.A brit csapat irányította a versenyt a tökéletességre, amikor Geraint Thomas nagy napot tett a széntartóra, és vezette a sárga labdarúgó-csoportot a Joux-síkra, és a Froome-szal való leereszkedést tárgyalta a nyomában.

As a szervezők remélték, a színpad sorsát és a sárga jersey a végső mászásra és az utolsó kilenc lejtő kilométerre esett.Felfelé, a Joux-sík az egyik legnehezebb alpesi kúp, a színátmenet szüntelen jellege miatt; alig néhány méteres szünet minden 12 kilométeres, kezdve a város Samoëns, és végződő egy hegyi párkány látta a házak néz ki, mint játékok 1300 méter alatti.

A leszármazás még rosszabb , mint egy gyermek Scalextric pálya, amely egy meredek domboldalon fekszik le – az utolsó kilométeren túlra és alul hurokra -, nincs tisztességes dübörgés a szorosan csomagolt hajcsatokon.

, a téli hóban új, sima, fákkal, fákkal, szögesdrótokkal és betonkorlátokkal borított fenyőfákkal, ha a gumiabroncsok elveszítik a tapadást.

A süllyedés kulcsfontosságú volt szerepet játszik, de nem a teljes helyezés elleni harcban.Izaguirre időzítette erőfeszítéseit a tökéletességre való felemeléssel, és elkapta Jarlinson Pantanó vezető Culoz színpadi győztes vezetőjét és a 2014-es túra győztesét, Vincenzo Nibali-t, aki ugyanolyan támogató szerepet töltött be, mint a spanyol, és ajánlatot tett a színpadi győzelemre, miután megmondták neki, hogy Aru történelem volt. Az egyik legelső darabján Pantano közeledett a fájdalomhoz, kénytelen volt lábát kihúzni a pedálból, hogy egyenesen álljon, elveszett tapadás; Nibali volt mögötte, Izaguirre előtt, és így maradt a cél.