Queensland Firebirds eléri a negyedik egyenes netball döntőjét

A Queensland Firebirds egy győzelem, hogy a transz-Tasman netball bajnokság egyetlen back-to-back bajnoka lett, miután elérte a negyedik egyenes döntőjét egy thrillerben.

A Firebirds helyet foglalt a a döntőbíró döntője 67-64-es nyélzel az új-zélandi Southern Steel-ra Brisbane-ben vasárnap, miután az utolsó negyedévben elhúzódott .Netball Ausztrália a külföldi behozatali korlátozások feloldására bővebben

a Waikato-BOP Magic és a NSW Swifts második hétvégén Hamiltonban, Új-Zélandon játszott második elődöntőben.

Miután legyőzte a Firebirds-et a 11. körben, a vasárnapi összecsapások hosszú időszakai, de a Queensland osztályai azt mondták, amikor elhúztak a zárójelben, majd lógtak.

A csapatoknak nem volt részük egy nagyszerű pontozási versenyen, a jamaicai nemzetközi Romelda Aiken és Jhaniele Fowler-Reid kereskedelmi célok mindkét végén.

De látszólag ideges A hazai csapat céljátékosai, Aiken, aki 57 gólt végzett 68 kísérlet ellen Fowler-Reid 51-ből 52-ből, adta a látogatóknak extra reményt.

A Steel félidőben vezetett, de a Firebirds hogy visszanyerje a lábát a dinamikus elmozdulás miatt, melyet Kim Ravaillion, Caitlyn Nevins és Gretel Tippett dinamikus áthaladásnak köszönhetett. A Queenslanderek továbbra is türelmesek voltak a labdával szemben, némi robusztus védekezés ellenére, végleges változás

Az utolsó negyedévben a Brisbane közönség a háztáji hősök támogatásával lüktetett, miközben a vezetés oda-vissza mozgott. A Firebirds válaszolt, és megállapította, a legjobb, hogy megpróbálják megnyitni a hét gól előnyét, hat perc maradt, és nem volt hajlandó elengedni a vezetést.

Miután játszott a tisztességes részesedését a közelgő versenyeken, beleértve a tavalyi szezon egygenerációs nagy thriller ellen a Swiftek, a Firebirds kapitány Laura Geitz dicsérte oldalán a zavartságát extrém nyomás alatt.

“Az Steel játszott minőségi netball, és ő az az oldal, aki gyorsan szerezhet” – mondta Geitz. “A lehető legtöbbet kihasználtuk, és ott voltak néhány ijesztő pillanatok is, de a saját csoportunkon belüli önbecsülés azt mutatja, hogy rugalmasak vagyunk és eljuthatnak a végső sípra. “Geitz nem akart nyereményt választani a második elődöntőben, mivel a mágia a múlt héten megdöntötte az acélt, hogy megnyerje az új-zélandi konferencia címet.

Ez a meccs szigorú összecsapás lesz, és kétségtelen, hogy mindkét oldal kemény ellentétben áll azzal, hogy a következő vasárnap a nagyszerű döntőbe kerül. “

“Kedden már elértem, hogy visszatért a rajztáblába, hogy a lehető legjobb pozícióba kerülhessünk a nagy döntő megnyeréséhez.”