Az Úr debrecene, hogy emlékezzen az örök Misbah-ul-Haq-ra

Van valami hihetetlenül megbízható a Misbahról. Az utolsó két hétig a következő párhuzam nem volt valószínű, hogy valaha látja a napvilágot, de most érdemes megemlíteni: lehet-e a Misbahot a pakisztáni krikett Theresa May-nak tekinteni? Hat évvel ezelőtt fordultak hozzá, amikor a játék az utolsó Lord Teszt után krízisbe merült. A biztonságos pár kéz Unibet kétségbeesett. Nem volt senki más, és mégis néhány Test-mérkőzésen úgy tűnt, nyilvánvaló választás. Misbah nem tűnt el káprázni; nem vágyik a reflektorfénybe; örömmel akadályozza meg a könnyű hódolást; ritkán előállít egy hangot. Minden mozdulatát figyelembe veszi és lelkiismeretes. Csak azt akarja, hogy a munkát elvégezze.

Kétséges volt, hogy túl nagy volt-e a túra. Még a Misbah is felismerte ezt a lehetőséget – nyilvánvaló okok miatt.A korosztály legtöbb normális sportolója hanyatlásban van – Brian Close 45 éves korában Angliába lobbant Lordban, de soha nem lehetett Unibet mobil betting normális jelzőfegyverként tartani.

A reflexek lelassulnak ötödik évtizedben. A gyors bowling egy nagyobb fenyegetés, és nehezebb túlélni az első 20 labdát. Persze, Misbah nem volt különösebben megnyugtató látvány a köreinek kezdetén. Visszatekintve, de egy ideig úgy tűnt, mintha a labdát keresi, nem pedig nézi. Az első futam egy belső élről származik, és az örökké zavaros Younis Khan, akivel sok partnert hozott létre, az első futamra hívta.

Fokozatosan az arch-pragmatista, a világos narancssárga csizmákban lévő denevérek még inkább inkonguálódtak.Az első határa a kesztyűből jött, amikor megpróbált Unibet elkapni egy nagy meglepetést. Második, két labdája később egy lyukas hátsó lábfej volt, amely a batája közepétől kezdett pattogni. Pakisztán Misbah-ul-Haq nem volt hajlandó a század ellen Angliával. Bővebben

a combot Steven Finn labdájával és a játék megállt. Misbah soha nem tűnik sürgetőnek. Ki jött egy orvos; jött néhány ital. Összeszedte magát, a játék újraindulna, amikor készen áll. Most elkezdte vonzani a labdát a párnái felé. Úgy néz ki, mint egy lbw jelölt. Visszalép, de ritkán kerül előre, így van az a várakozás, hogy hamarosan hiányozni fog. Ezért lopakodva felveszi a lábszárat. Az egyetlen esélye, amit Joe felajánlott, alig volt kifogása a Joe Root-nak, amikor a Unibet második lecsúszott Finn-ről, miközben a push-meghajtóját játszotta.Máskülönben figyelte és várakozott, és a pályán fokozatosan lassabban és lassabban lendült, amikor sztrájkolt. A terve egyszerű. Lényegében blokkolja a pacemint és szétfoszlik a spinnereket. Csak akkor dobálja le a gyors bowlereket, ha rossz labdát tesz neki, és türelme van, ha várakozni szeretne utána, ha szükséges. Sajnos a Moeen Ali-nak van egy másik politikája a spinnerekkel szemben. Alastair Cook délután délután próbálta Moeen-t. Azonnal a Misbah antennáit figyelmeztették. Anglia tudta, hogy el akarja ütni a pörkölőket egyenesen hatra, ezért Cook azonnal rögtön állomásozott. Tehát Misbah úgy döntött, hogy egyenes golyót súrol a finom lábhoz négyen; majd kiszámított higgadt az üres középső határokon.Két szünet Unibet után Cook visszavonta Moeen-t a támadásból, de vissza kellett vonnia a döntőbe, mert kifutott a kaszinóból.

Misbah azonnal újra támadásba került. Ötről négy golyót sújtott a határokon, ügyes lövésekkel, két fordított, két (viszonylag) ortodox módon. Négy óra után Moeen 35 futamot adott, standard számokat egy T20 mérkőzésen; ő nem igazán bajba jutott semmilyen rossz szállítmányok sem, de Misbah lehetett elérni a labdát, bárhol akarta – minden, ő vette 32 fut 23 golyó a Moeen. Ideális esetben a pakisztáni kapitány soha nem kap egy labdát egy golyóstollal, kivéve, ha a labda megfordul.

A Misbah századát pragmatikusan a harmadik fickóhoz érte el.Miután egyetlen Misbah-t megmozdult, ezután fél tucat préseléssel ünnepelte a mérföldkövét, egy csöndes és sugárzó pakisztáni erkély nagy örömére – a Theresa May párhuzamai – máris régen – értettek. Már nyugodtan ígéretet tett egy fényes és virágzó nyárra az országában.